Arganisch.nl - Arganolie kopen uit Marokko

10 Manieren om Arganolie te gebruiken

Arganolie is de laatste jaren ontzettend populair geworden, en dat is goed te begrijpen. 100% pure arganolie is namelijk een wonderproduct voor haar, huid, en nagels. Maar op welke manieren kun je arganolie precies gebruiken? Hieronder delen we de 10 beste manieren om cosmetische arganolie te gebruiken.

Haar

Arganolie is een heerlijk verzorgingsproduct voor je haar. Zeker in de wintermaanden kan je haar soms snel droog worden en kan het wel wat extra verzorging gebruiken. Gelukkig gaat dat heel makkelijk met arganolie.

1. Arganolie in je haar na het wassen

Gebruik een paar druppeltjes arganolie in handdoekdroog haar na het wassen. Begin in de puntjes, en knijp de olie in je haar naar boven toe. Als je erg droog haar hebt, kun je iets meer van de olie gebruiken.

2. Gebruik voor het föhnen

Als extra bescherming voor je haar kun je arganolie gebruiken voor het föhnen of stijlen van je haar. Wrijf de olie in je puntjes, en ook wat in het midden van je haar. Je zult zien dat je haar er na het föhnen erg mooi glanzend en gezond uit ziet.

3. Hoofdhuid verzorgen

Een droge hoofdhuid en roos is geen prettig gevoel. Voor het haren wassen, kun je een paar druppels olie op je hoofdhuid wrijven. Masseer de olie ook in de aanzet van je haar. Laat tenminste een half uur intrekken voor het uitwassen. Je kan het natuurlijk ook ’s nachts laten intrekken terwijl je slaapt.

4. Extra haarverzorging

Pure arganolie kun je ook gebruiken als extra verzorging op droog haar. Wees wel voorzichtig met de dosering. Als je fijn haar hebt, dan zijn een paar druppeltjes al genoeg. Heb je dikker haar, dan kan je er best iets meer doen. Verdeel de olie hoe dan ook goed over je haar. Begin in de puntjes en werk dan naar boven.

Huid

Arganolie doet wonderen voor de huid. Deze olie is namelijk vocht inbrengend, en helpt je huid zijn glans weer terug te krijgen. Ook hier geldt dat er maar een klein beetje van de olie nodig is. Naast het feit dat de olie heerlijke verzorging is voor je huid, kan je het ook voor eczeem of andere huidproblemen gebruiken.

5. Arganolie als serum

Als je een droge huid hebt, of je huid kan wel een energie boost gebruiken, dan is arganolie ideaal. Wrijf wat olie op je huid voor het slapengaan, of mix juist wat arganolie met je dagcrème voordat je make-up opdoet.

6. Eczeem en huidproblemen verbeteren

Als je last hebt van eczeem of acne, dan kun je ook arganolie eens proberen. Arganolie bevat namelijk vitamine E en ontstekingsremmende stoffen. Het kan dus een goede ondersteuning zijn voor je huid om zichzelf te herstellen.

7. Striae verminderen

Door de mooie eigenschappen van arganolie kun je het ook gebruiken op bijvoorbeeld striae of littekens. Arganolie werkt verzachtend, en door goede hydratatie van de huid kan het ervoor zorgen dat je huid er beter uit ziet. Bovendien kunnen slechts een paar dagelijkse druppeltjes al helpen om de elasticiteit van je huid te verbeteren.

8. Lippen verzorgen

Niks is vervelender dan droge lippen. Soms kan het in de winter zelfs pijnlijk aanvoelen. Gebruik arganolie om je huid te herstellen en verzachten. Neem een paar druppeltjes olie op je vingertop en wrijf het vervolgens voorzichtig in op je lippen.

9. Nagels

Dat arganolie een wonderproduct is mag duidelijk zijn. Je kunt deze olie overigens ook gebruiken om je nagels te versterken en je nagelriemen zacht en verzorgd te maken. Als je vaak last hebt van droge nagelriemen, dan weet je vast hoeveel verschil het uitmaakt als ze goed gehydrateerd zijn.

10. Zachte nagelriemen

Plaats wat arganolie in de palm van je hand en wrijf dan zachtjes in op je nagelriemen. Herhaal het proces vervolgens voor je andere hand. Goed gehydrateerde nagelriemen zien er niet alleen veel mooier uit, ook helpt het met de nagelgroei.

11. Handen hydrateren

Vooral in de winter hebben we vaak droge handen. De huid tussen je vingers kan pijnlijk aanvoelen, en soms komen er zelfs kleine kloofjes. Gebruik een kleine hoeveelheid arganolie om de pijnlijke plekken op je handen te verzorgen.

Een Wonderproduct

Zoals je ziet is de cosmetische arganolie werkelijk een wonderproduct. Omdat het zo’n veelzijdig en puur product is zul je er ongetwijfeld veel aan hebben. Of je de arganolie nou voor je haar, huid of nagels wil gebruiken, de positieve effecten van dit product zul je zelf ondervinden.

100% Biologische olie

Ons Assortiment Arganolie & Voedingssuppplement
Arganolie kopen vanaf:

€ 16,50