Arganisch.nl - Arganolie kopen uit Marokko

Droge hoofdhuid verzorgen met Arganolie

Hoofdhuidverzorging is een van de nieuwste hair care trends. Eigenlijk heel logisch. Want gezond haar begint bij je hoofdhuid. Veel mensen weten alleen niet genoeg over het belang van een gezonde hoofdhuid! In dit artikel bespreken we hoe je arganolie kunt gebruiken voor het verzorgen van je hoofdhuid.

Waarom is het verzorgen van je hoofdhuid belangrijk?

Een veel voorkomend probleem is een droge hoofdhuid. Dat kan soms naar en jeukend aanvoelen en het kan ook invloed hebben op de gezondheid van je haar. De oorzaak van een droge hoofdhuid ligt vaak in een verstoord vochtbalans. Hoe dit vervolgens tot uiting komt verschil per persoon. Als je last hebt van een extreem droge hoofdhuid of iets anders wat niet goed aanvoelt, neem dan contact op met je huisarts.

In dit artikel bespreken wij wat je zelf kunt doen om een droge hoofdhuid te verzorgen. Vaak hebben mensen hier last van tijdens de winter of om hormonale redenen.

Je hoofdhuid bevat duizenden haarzaakjes waar je haar uitgroeit. Dit gedeelte van je huid ondergaat veranderingen op dezelfde manier dat je gezicht en lichaamshuid dat doet. Dat betekend dat ouder worden soms ook een reden is waarom je hoofdhuid ineens droger aanvoelt of je last hebt van roos.

Daarom is het dus ook belangrijk om dit gedeelte van je huid net zo goed te verzorgen als je dat bijvoorbeeld doet met je gezicht!

Arganolie tegen droge hoofdhuid

Als je merkt vaker last te hebben van een droge hoofdhuid, dan is het goed om een verzorgingsritueel in te plannen. Belangrijk is om hiervoor een natuurlijk product te gebruiken, zodat je het herstel van je hoofdhuid niet verstoord maar juist helpt.

Arganolie is een 100% natuurlijk product dat talg regulerende effecten heeft. Dit helpt om de talgvorming op je huid weer op het juiste niveau te brengen. De vetzuren in arganolie verhogen het vochtniveau in de huid.

Arganolie staat dan ook bekend om op vele huidproblemen een positief effect te hebben. Als je last hebt van een droge of jeukende hoofdhuid kan de olie dan ook zeker een oplossing bieden.

Nu vraag jij je vast af, maar hoe gebruik ik arganolie precies tegen een droge hoofdhuid! Laten we dit dus uitgebreid bespreken.

Arganolie als hoofdhuidverzorging gebruiken

Arganolie staat natuurlijk al bekend als een wonderproduct voor je haar. Maar hoe zit dit precies met de hoofdhuid? Als je haarolie aanbrengt in je haar doe je dat namelijk niet bij de aanzet maar juist bij de puntjes.

Voor een droge hoofdhuid gaan we de arganolie echter wel op de aanzet van je haar en de hoofdhuid gebruiken. Omdat je haar er snel vettig uitziet als je het aanbrengt bij de aanzet doen we dit in de vorm van een masker.

Je kunt de olie bijvoorbeeld 30 minuten laten intrekken en vervolgens eruit wassen. Ook kun je ervoor kiezen om met de olie te slapen en het er de volgende dag uit te wassen.

Hoofdhuidmasker gebruiken

  1. Begin bij het maken van een midden scheiding in je haar.
  2. Breng nu wat olie in je handen aan en verspreid het over het zichtbare oppervlak van je hoofdhuid.
  3. Maak een zigzaggende beweging met je vinger over de scheiding van het begin tot einde om de olie goed te verspreiden.
  4. Maak nu een scheiding aan de linker kant. Breng de olie aan op dit gedeelte van je hoofdhuid. Herhaal het proces.
  5. Doe dit vervolgens hetzelfde aan de rechterkant door middel van een scheiding.
  6. Als laatste breng je nogmaals wat arganolie in je handen. Masseer de olie nu in over je hele hoofdhuid. Begin langs je oren en werk vervolgens de olie omhoog.
  7. Maak ronde bewegingen op je hoofdhuid totdat je de volledige hoofdhuid hebt gemasseerd met arganolie.

Het masseren van je hoofdhuid met de olie helpt ook om roos en schilfers van je hoofdhuid weg te krijgen. Op haar beurt helpt de arganolie ook om de balans in de huid te herstellen.

Na het aanbrengen van dit masker zal je haar er wat vettig uitzien. Bind je haar in een knot of gebruik een haarclip om je haar weg te houden uit je gezicht. Het strakke inbinden helpt ook om de olie beter te laten intrekken.

Je kunt er nu voor kiezen om de olie 30 minuten tot een uur te laten intrekken, of het masker ’s nachts te laten intrekken. Als je dit doet vergeet dan niet om een handdoek op je kussen te leggen.

Was je haar nu grondig uit met shampoo en conditioner, of zoals je dat gewend bent. Vergeet ook niet tijdens het wassen nogmaals goed over je hoofdhuid te masseren.

Conclusie

Tijdens sommige periodes, bijvoorbeeld in het koude seizoen kan je hoofdhuid net zoals je gezicht en handen ook wel wat extra verzorging gebruiken. Doe de verzorging van je hoofdhuid voor het haren wassen zodat je geen last hebt van haar dat er vettig uitziet door het gebruiken van een haarolie.

Arganolie is een zeer effectief en zacht product om huidproblemen te verhelpen en de natuurlijke balans weer terug te brengen in je huid. Probeer het eens voor een droge hoofdhuid! Het resultaat zal je verrassen.

100% Biologische olie

Ons Assortiment Arganolie & Voedingssuppplement
Arganolie kopen vanaf:

€ 16,50