Arganisch.nl - Arganolie kopen uit Marokko

Arganolie op fijn haar gebruiken, hoe doe je dat?

Haarolies, waaronder arganolie, worden vooral veel aangeprezen voor mensen met krullend of dik haar. Maar hoe zit dat precies met fijn haar? Een goede haarolie maakt haar glanzend en gezond, en dat willen mensen met fijn haar natuurlijk ook! In dit artikel bekijken we hoe je arganolie kunt gebruiken op fijn haar voor een prachtig resultaat.

1. Arganolie als finishing product gebruiken

Een finishing product gebruik je als laatste stap in je haar routine. Dit kan bijvoorbeeld een antipluis crème zijn of een olie die je haar die extra glans geeft. Arganolie wordt vaak verwerkt in haarproducten, maar je kunt ook een 100% pure arganolie gebruiken. Als je fijn haar hebt, dan is het belangrijk om slechts een paar druppels in de palm van je hand aan te brengen. Wrijf de olie warm en masseer de olie in je haarpunten. Begin bij je haarpunten en bekijk dan of je haar wat meer kan hebben. Het is belangrijk om de olie eerst onder in je haar te verwerken. Je wilt namelijk dat de olie goed intrekt en het er niet vettig uit gaat zien. Haarpuntjes, zeker bij fijn haar, kunnen de olie vaak beter hebben dan het midden of haar dicht bij de aanzet.

2. Masker doen met arganolie

Een super intensieve manier om arganolie op fijn te haar gebruiken is door er een masker van te maken. Breng een royale hoeveelheid olie aan in je hand. Masseer je hoofdhuid en laat de olie zich goed verdelen over je haar. Omdat we de olie gebruiken als masker is het prima om bij de aanzet te beginnen. Bind je haar in een knot en slaap met dit haarmasker. De volgende ochtend was je je haar met shampoo en conditioner. Het resultaat is voller en glanzender haar! Let op: als he met het arganolie masker gaat slapen, leg dan een oude handdoek op je kussensloop. Het is namelijk jammer als je eventuele olievlekken niet uit je lakens krijgt. Regelmatig een geconcentreerd masker doen met arganolie helpt fijn haar gezond te houden en meer volume te geven.

3. Arganolie gebruiken om haar te föhnen of stijlen

Arganolie is verder ook een heel fijn product om je haar mee te föhnen of stijlen. Warmte op je haar, hoe goed die föhn of stijltang ook is, is op de lange termijn nooit goed voor je haar. Zeker als je fijn haar hebt wil je hier extra voorzichtig mee zijn. Kneed voor het föhnen op nat haar een beetje arganolie in je haar. Begin bij je puntjes en werk naar boven. Kam je haar vervolgens door en föhn je haar droog. Arganolie helpt je haar te beschermen tegen de hitte, maar zorgt er ook voor dat het eindresultaat van je haar meer glans en minder pluis heeft. Naast arganolie kun je ook nog een specifiek hitte beschermingsproduct gebruiken. Kapperszaken verkopen vaak goede producten die je haar beschermen tegen de stijltang hitte.

Algemene tips voor arganolie en fijn haar

  • Breng een zeer kleine hoeveelheid olie aan in je haarpuntjes. Bekijk vervolgens of je haar eventueel nog meer nodig heeft.
  • Gebruik slechts een paar druppeltjes arganolie op nat haar. Je kan op nat haar immers niet zien of je te veel hebt aangebracht. Het laatste wat je wil is een olieachtig resultaat nadat je je haar hebt gestyled.
  • Styling tip op nat haar: verdeel je haar in twee gedeeltes. Wrijf een kleine hoeveelheid olie warm in je palm en breng de olie in aan een kant. Haal je vingers door je haar alsof je het kamt en draai je haar vervolgens in tot je niet meer verder kunt.

Conclusie

Arganolie kun je prima op fijn haar gebruiken. Je moet alleen iets voorzichtiger zijn met de juiste hoeveelheid. Anderzijds is dat ook juist een voordeel omdat je langer met je olie doet! Breng altijd eerst de olie aan in je hand, wrijf het warm en breng de olie dan aan op het onderste gedeelte van je haar. Kneed en verdeel de olie vervolgens goed.

Nieuwsgierig waarvoor je arganolie nog meer kunt gebruiken? Bekijk het hier.

100% Biologische olie

Ons Assortiment Arganolie & Voedingssuppplement
Arganolie kopen vanaf:

€ 16,50