Arganisch.nl - Arganolie kopen uit Marokko

Arganolie ideeën voor de droge huid om deze winter te gebruiken

Arganolie bevat vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen: een krachtige combinatie voor zowel huid als haar verzorging. Zeker voor de droge huid kan arganolie een uitkomst bieden. Nu we de winter tegemoet gaan is dit een goed moment om arganolie ideeën voor de droge huid te bekijken.

Arganolie aanbrengen als serum

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een serum en een dagcrème? Een serum heeft een hoge concentratie werkzame bestanddelen. Ook zijn serums bedoeld voor specifieke huidproblemen, bijvoorbeeld pigment of een extreem doge huid. Arganolie is een 100% natuurlijk product en heeft een hoog gehalte vitamine E en vetzuren. Arganolie als serum wekt een droge huid weer tot leven, mits je het een paar weken consequent aanbrengt. Een serum aanbrengen werkt in principe hetzelfde als een dagcrème. Na het reinigen van je huid breng je het serum aan. 1 of 2 pompjes olie is genoeg, je wilt je huid namelijk niet overweldigen. Als het serum is ingetrokken kun je vervolgens ook nog een dagcrème aanbrengen.

Voor het slapen arganolie aanbrengen

Tijdens jouw slaap is je huid extra actief en verwijdert je huid afvalstoffen en worden huidcellen vernieuwd. Een goede huidverzorgingsroutine voor het slapen helpt je daarom een droge huid te herstellen. Ga gerust slapen met een glanzend gezicht en laat je huid tijdens de nacht de bestanddelen opnemen.

Let op: Ook als je overdag geen make-up hebt gedragen is het ontzettend belangrijk om je huid goed te reinigen voordat je crèmes en serums aanbrengt. Een schuimende reinigingsgel is het meest effectief, mar je kunt ook een watje met wat lotion gebruiken. Doe dat laatste echter alleen als je overdag geen make-up hebt gedragen. Als je make-up op hebt moet je ’s avonds echt het zware reinigingswerk doen!

Gebruik arganolie voor het aanbrengen van make-up

Als jij dagelijks make-up gebruikt, dan heb je vast weleens gemerkt dat foundation op een droge huid er niet mooi uit ziet. Combineer je foundation daarom met wat arganolie voor een zogenoemde “dewy skin”. Een make-up trend waar je huid er glanzend en goed gevoed uitziet.

Hoe werkt arganolie met het aanbrengen van make-up precies? Pomp als eerst een kleine hoeveelheid foundation op je handpalm. Druppel er vervolgens wat arganolie op. Warm de mix op in je palm en verspreid vervolgens over je gezicht, net zoals wanneer je dagcrème aanbrengt. Deze combinatie zorgt niet alleen voor een mooi glanzende huid, maar geeft je huid ook een natuurlijke dekking.

Droge handen verzorgen met arganolie

Droge handen zijn van die nare winterdingen die elk jaar weer terugkomen. Het beste moment om je handen te verzorgen met arganolie is voor het slapen. Je huid heeft dan tijd om de olie in te laten trekken. Olie op je handen tijdens je dag is niet altijd even praktisch, maar is zeker mogelijk als je die boost nodig hebt.

Als je vaak vergeet om je handen te verzorgen, implementeer dan een handen verzorgingsroutine na het douchen. Zeker tijdens de winter zullen je handen hier baat bij hebben.

Arganolie huidverzorging na het douchen

Als je last hebt van een droge huid dan is de kans groot dat je huid nog droger voelt na het douchen. Een stomende badkamer tijdens de koude maanden is heerlijk, maar wist je dat warm water je huid sneller uitdroogt? Ook kan je huid na het douchen soms trekkend of pijnlijk aanvoelen. Het vettige beschermingslaagje op je huid wordt door warm water namelijk verwijderd. Verzorg je huid met een natuurlijk product zoals arganolie voor snel en effectief herstel.

Droge plekken op je huid extra verzorgen

Sommige plekken op onze huid zijn van nature snel droog. Neem je ellebogen bijvoorbeeld. Welke plekken op je huid snel droog zijn is bij iedereen anders. Zorg ervoor dat je deze plekken dagelijks verzorgd. Tijdens de winter kan de droge huid op bepaalde plekken erger worden. Arganolie trekt relatief snel in, dus breng een royale laag aan op je ellebogen, knieën, voeten of een andere plek op je lichaam dat snel droog wordt.

100% Biologische olie

Ons Assortiment Arganolie & Voedingssuppplement
Arganolie kopen vanaf:

€ 16,50