Arganisch.nl - Arganolie kopen uit Marokko

Arganolie voor je gezicht gebruiken

Mensen vragen zich vaak af: kan ik arganolie ook voor mijn gezicht gebruiken? Het korte antwoord is, ja dat kan zeker! Arganolie helpt je huid te hydrateren, verzacht littekens, en ook kan rimpels verminderen. Wel is het cruciaal om op de kwaliteit van de olie te letten voor het beste resultaat. Lees hieronder meer over arganolie voor je gezicht.

Goede arganolie voor je gezicht

De pure arganolie die uit argan noten wordt geperst is een wondermiddeltje. Het zit namelijk bomvol vitamine E, squaleen, vetzuren en carotenen. Dit zijn bestanddelen die je huid ondersteunen en hydrateren.

Helaas mixen veel producenten van arganolie de olie met andere stoffen. Ook is er veel verschil tussen de kwaliteit van olie. Kies daarom altijd voor een 100% pure en biologische arganolie die koud geperst is voor de beste werkzaamheid. Zuivere arganolie van hoge kwaliteit wordt makkelijk door je gezicht opgenomen en levert het beste resultaat.

Wat doet arganolie voor je gezicht

Arganolie kan een droge huid hydrateren, gezonde glans terugbrengen, en ook werkt het goed voor mensen met rosacea. Daarbij heeft een studie bewezen dat arganolie heilzaam is voor hyperpigmentatie. De olie is erg mild, dus arganolie kun je ook prima gebruiken bij een gevoelige huid.

Gebruik arganolie dagelijks in een kleine hoeveelheid op je gezicht. Breng de olie altijd pas aan op een gereinigde huid. Bijvoorbeeld na het douchen, of na het gebruiken van een goede cleanser.

Op deze manieren kun je arganolie voor je gezicht gebruiken

Er zijn meerdere manieren om arganolie als gezichtsverzorging te gebruiken. Allereerst kun je de olie gebruiken in de plaats van je dagcrème. Het is ook mogelijk om de olie te combineren met je crème.

Arganolie als dagcrème gebruiken

Breng een paar druppels olie in je palm en maak het warm in je handen. Wrijf de olie vervolgens in op je gezicht. De olie wordt snel door je huid opgenomen, je gezicht voelt daarom niet plakkerig.

Tijdens het slapen arganolie op je gezicht

Je huid doet ’s nachts veel werk. Als je voor het slapen arganolie aanbrengt, dan kan je huid de olie nog beter opnemen dan overdag. Breng voor het slapen een wat grotere hoeveelheid arganolie op je huid. Dep de olie in, verdeel het goed, en laat je huid het werk verder doen.

Arganolie aanbrengen onder foundation

Make-up liefhebbers weten hoe belangrijk een goede primer is voor je foundation. Je brengt een primer aan na je dagcrème, en voordat je foundation op doet. De reden hiervoor is dat de foundation dan veel mooier op je huid intrekt. Je kunt arganolie als primer gebruiken door wat olie te mixen met je foundation. Dit breng je vervolgens aan op je huid, wat zorgt voor een egaal en natuurlijk resultaat.

Waar kun je arganolie nog meer voor gebruiken

Meer lezen over gezichtsverzorging met arganolie? Lees dan ook Arganolie ideeën voor de droge huid om deze winter te gebruiken

Arganolie is overigens niet alleen goed voor je gezicht, maar ook bijvoorbeeld voor je haar of om droge plekken op je huid te verzorgen. Bekijk hier een groot overzicht waarvoor je arganolie precies kunt gebruiken.

100% Biologische olie

Ons Assortiment Arganolie & Voedingssuppplement
Arganolie kopen vanaf:

€ 16,50