Arganisch.nl - Arganolie kopen uit Marokko

Arganolie tegen rimpels gebruiken doe je zo

Er zijn ontzettend veel anti-rimpel crèmes op de markt. De vraag is alleen, werken ze ook? Wij bekeken de kwaliteiten van 100% pure arganolie en wat dit kan doen voor je huid. Als je meer wil weten over arganolie gebruiken tegen rimpels, lees dan snel verder.

Eigenschappen die de huid versterken

De omega vetzuren in arganolie helpen je huidweefsel te versterken en kunnen daarom helpen bij het verminderen en voorkomen van rimpels. Een studie toegewijd aan de effecten van arganolie op de huid wijst uit dat de olie je huid helpt om water vast te houden. Het watergehalte in de huid is essentieel voor een gezonde en verzorgde huid. Ook bijzonder is dat de studie uitwees dat de effecten van arganolie op de huid verder gaan dan een oppervlakkige verbetering. Arganolie zorgt namelijk voor een verandering op celniveau!

Naarmate we ouder worden verliest de huid het vermogen om water vast te houden. Dit zorgt ervoor dat rimpels en lijntjes meer zichtbaar worden op ons gezicht. Natuurlijk is dat een compleet normale ontwikkeling van ouder worden, maar als we onze huid een beetje kunnen helpen met een mooi natuurlijk product, waarom niet?

100% pure arganolie is een zuiver en natuurlijk product dat mild is voor de huid, in tegenstelling tot veel anti-rimpel crèmes met chemische stoffen die juist je huidbarrière verstoren.

Hoog gehalte Vitamine E en essentiële vetzuren

Bij het kopen van een dagcrème is het je vast weleens opgevallen dat Vitamine E vaak gepromoot wordt. Dit is een erg belangrijke vitamine voor de verzorging van bijvoorbeeld een droge huid. Arganolie bevat van nature een hoge dosis Vitamine E en ook essentiële vetzuren. Deze bestanddelen hebben veel invloed op de gezondheid van de huid, en kunnen zelfs huidproblemen zoals eczeem en psoriasis verbeteren. Al in al zorgen de sterk hydraterende kwaliteiten van arganolie olie voor het verzachten van rimpels rond de mond, ogen, en het voorhoofd. Ook helpt het om de waterpijl in je huid weer omhoog te brengen.

De oliën en vetzuren helpen daarbij om het zogenoemde TEWL-fenomeen te voorkomen. TEWL staat voor ‘Trasepidermaal Waterverlies’ en beschrijft het het fenomeen waar de huid veel water verliest in de vorm van damp. Agressieve producten zijn een belangrijke boosdoener voor het verstoren van dit balans.

De natuurlijke bestanddelen van arganolie verbeteren de waterpijl in je huid en zorgen voor minder dofheid en droogheid. Dit zorgt er vervolgens voor dat fijne lijntjes en rimpels op je gezicht minder zichtbaar zijn. Zoals je ziet is het het watergehalte ontzettend belangrijk om je huid er mooi glanzend en gehydrateerd uit te laten zien (en voelen!)

Hoe kun je arganolie tegen rimpels precies gebruiken?

Arganolie kun je gebruiken als vocht inbrengende olie op je gezicht. Herhaal dit proces bijvoorbeeld tweemaal daags, ’s ochtends en ’s avonds. Je kunt de olie zowel in samenhang met een andere crème gebruiken, of alleen. Zeker ’s avonds voor het slapen gaan kun je de olie wat royaler aanbrengen op je huid. ’s Nachts doet je huid namelijk het meeste werk, wat betekend dat de olie beter kan worden opgenomen. De vetzuren in de olie helpen om de natuurlijke barrière van de huid te behouden en diep te hydrateren. Zeker ook het bestanddeel squalane helpt om je huid ’s nachts te herstellen en diep te verzorgen. Squalane wordt ook door je huid geproduceerd en is verantwoordelijk om de natuurlijke oliën van de huid in balans te brengen.

Wil je meer weten over de verschillende manieren dat je arganolie als gezichtsproduct kunt gebruiken? Bekijk dan ook de onderstaande artikelen:

100% Biologische olie

Ons Assortiment Arganolie & Voedingssuppplement
Arganolie kopen vanaf:

€ 16,50