Arganisch.nl - Arganolie kopen uit Marokko

Krullend haar verzorgen met arganolie

Iedereen met krullend haar weet eigenlijk wel dat ons haar net wat meer verzorging nodig heeft dan stijl haar. Het is sneller droog, pluist sneller, en is eigenlijk in het algemeen een stuk gevoeliger. Dat betekent dus ook vaak dat je net wat andere haarproducten nodig hebt. Hieronder lees je dan ook hoe je arganolie kunt gebruiken om krullend haar te verzorgen.

Waarom is arganolie goed voor krullend haar

We hebben het in onze artikelen hier op Arganisch al vele keren gehad over de bijzondere eigenschappen van arganolie. Door de hoge concentratie van vitamine E, omega’s en antioxidanten is dit eigenlijk dé holy grail voor het verzorgen van krullend haar. Deze kwaliteiten zorgen er namelijk voor dat je haar een stuk minder droog wordt, en ook het pluizen flink wordt ingeperkt.

Fouten die mensen met krullend haar maken

Ik heb zelf ook krullend haar, en het heeft me jaren geduurd om te begrijpen wat goed werkt voor mijn haar en wat juist niet. Hieronder vind je dus eerst wat algemene tips voor wat je juist niet moet doen met krullend haar. Daarna lees je hoe je arganolie precies kunt gebruiken om het beste uit je krullen te krijgen.

Niet te vaak wassen

Krullend haar wordt nou eenmaal sneller droog. Dat verorzaakt vaak droge, breekbare haarpuntjes wat je haar er nogal moe uit kan laten zien. Probeer je haar eens wat minder vaak te wassen, het liefst niet meer dan 2 keer per week. Gebruik verder alleen kapperskwaliteit shampoo en conditioner, het is namelijk echt geen marketing trick! Een shampoo van goede kwaliteit dat vocht inbrengend is doet al veel goed voor krullend haar dat haar leven een beetje kwijt is.

Voorzichtig zijn met borstelen

Vooral als je haar nat is moet je erg voorzichtig zijn met het borstelen van je haar. Dat is des te meer zo als je krullend haar hebt. Als je net je haren gewassen hebt, knijp dan voorzichtig wat arganolie in je krullen. Ook het aanschaffen van een goede kwaliteit (ronde) borstel doet je haren goed.

Kies voor een diepe behandeling met arganolie

Als je haar er echt even doorheen zit doe je er goed aan om ’s nachts een diepe behandeling met arganolie in je haar te laten intrekken. De textuur van krullend haar wordt eenmaal snel droog. Zelfs als je de juiste shampoo gebruikt en je haar goed verzorgd hebben krullen vaker een diepe behandeling nodig dan stijl haar.

Diepe behandeling voor krullen met arganolie

Mix 8-10 druppels arganolie met wat gesmolten kokosolie. Dat mag gewoon de kokosolie zijn waarmee je ook kunt koken. Zorg dat je haar een beetje vochtig is, het liefst handdoek droog haar. Je hoeft je haren niet per se te wassen voor je de behandeling inbrengt, je kan het ook gewoon even nat sprayen.

Vervolgens begin je het goedje met arganolie en kokosolie in te brengen in je haar. Begin bij de droogste stukken en werk het dan in de rest van je haar. Zorg ervoor dat alle olie goed is ingemasseerd, en bedek je haar daarna met een oude handdoek. Terwijl je slaapt laat je het masker intrekken. De volgende ochtend kun je het uitwassen met shampoo en conditioner. Het resultaat is haar dat weer tot leven is gekomen!

Conclusie

Soms heeft je haar gewoon een knipbeurt nodig. Maar je kunt je haar een stuk langer mooi houden als je het elke dag verzorgt met een kwaliteitsproduct zoals 100% pure arganolie. Wees daarbij altijd voorzichtig met borstelen en gebruik alleen kappersproducten voor je haar.

100% Biologische olie

Ons Assortiment Arganolie & Voedingssuppplement
Arganolie kopen vanaf:

€ 16,50