Arganisch.nl - Arganolie kopen uit Marokko

Droge handen verzorgen met Arganolie

Tijdens corona zijn we vaker onze handen gaan wassen en ook gebruiken we non-stop antibacteriële gel. Noodzakelijk, maar helaas zorgt deze combinatie al snel voor droge handen.

Nu de herfst is begonnen kunnen we aan droge handen haast niet meer ontkomen. Daarom lees je in dit artikel een aantal manieren om schrale handen weer zacht en verzorgd te maken.

Arganolie gebruiken voor droge handen

Zeker als je gevoelige handen hebt werken niet alle handverzorgingsproducten even goed. Arganolie is een 100% natuurlijk product en erg mild voor je huid. Arganolie bevat van nature een hoge dosis vitamine E, een noodzakelijk bestanddeel voor een gezonde huid.

Vitamine E beschermt en verzorgt je huid niet alleen, het stimuleert ook de aanmaak van nieuwe huidcellen. Daarbij heeft arganolie ook vocht inbrengende kwaliteiten door de omega 6 en 9. Deze combinatie zorgt voor een zacht en verzorgd herstel van schrale en droge handen.

Wist je dat arganolie ook goed is voor je nagels? Dat voordeel krijg je er dus zo bij als je arganolie gebruikt om je handen te verzorgen.

Vergeet daarom niet de olie ook op je nagelriemen en nagels aan te brengen voor de best verzorgde handen.

Waarom de meeste hand handcrèmes niet goed werken

Veel producten die we gebruiken voor droge handen, bijvoorbeeld vaseline, zijn slechts ’tijdelijke verzachters’. Na een paar uur voelen je handen vaak net zo droog als daarvoor.

Dergelijke producten lossen het probleem van droge handen niet op, maar verzachten slechts tijdelijk het nare droge gevoel.

Een product zoals arganolie daarentegen trekt diep door in de huid. De bestanddelen zoals vitamine E, omegas, en sterolen zorgen daarbij voor  herstel.

Als je deze winter van droge en schrale handen wil afkomen, kies dan een natuurlijk product dat ook werkelijk je probleem verhelpt.

Natuurlijk moet je ook arganolie meerdere malen aanbrengen voor goede resultaten. Veel olie heb je alleen niet nodig, en ook zul je na een paar dagen consequent gebruik aanzienlijke verbetering zien in hoe je huid eruitziet en voelt.

Laten we kijken naar 3 specifieke manieren hoe je arganolie voor droge handen kunt gebruiken.

1. Arganolie gebruiken als handcrème

De gemakkelijkste manier om handen te verzorgen met arganolie is na het handen wassen. Maak een kleine hoeveelheid olie warm in je palm, en verspreid de olie vervolgens goed op je handen en tussen je vingers.

Door de hoge concentratie werkzame stoffen in arganolie heb je niet veel nodig voor een mooi resultaat.

Als je tijdens winterdagen erg droge handen hebt, maak het dan een gewoonte om elke keer na het handen wassen wat olie in te smeren.

De olie trek snel in de huid, je hebt met arganolie dus niet last van plakkerige handen.

2. Laat de olie ‘s nachts intrekken

Het slimste moment om arganolie te gebruiken is voor het slapen gaan. Je kan je handen dan rijkelijk insmeren en het ’s nachts laten intrekken.

Doordat je tijdens de nacht geen handen wast of antibacteriële gel gebruikt krijgt je huid de kans om alle bestanddelen van arganolie goed op te nemen.

Neem de tijd met het insmeren van je handen. Door zachtjes te masseren trekt de olie beter in. Je handen zien er nu glanzend uit, maar zijn niet te olieachtig om mee te gaan slapen.

3. Maak een geconcentreerd handmasker met arganolie

Soms hebben je handen echt het zware reddingswerk nodig. Het kan tijdens de wintermaanden weleens gebeuren dat je handen van de droogheid ontzettend pijnlijk aanvoelen.

Een voetenbad, maar dan voor je handen! Eigenlijk heel logisch.

Combineer twee eetlepels kokosolie, een paar druppels arganolie en warm water in een bakje dat groot genoeg is voor beide handen.

Combineer de ingrediënten en zorg ervoor dat ze goed gemixt zijn. Doe je handen vervolgens in het badje en laat ze 10-15 minuten zitten.

Dep je handen voorzichtig droog met een handdoek en wrijf eventueel overgebleven olie goed in de huid.

Het resultaat is zachte handen die weer een stuk fijner en verzorgder aanvoelen! Herhaal dit proces enkele dagen om je handen compleet te laten herstellen.

Meer lezen over droge huid en arganolie? Lees dan ook Arganolie ideeën voor de droge huid om deze winter te gebruiken

100% Biologische olie

Ons Assortiment Arganolie & Voedingssuppplement
Arganolie kopen vanaf:

€ 16,50