Arganisch.nl - Arganolie kopen uit Marokko

Arganolie onder je ogen gebruiken (tegen donkere kringen & rimpeltjes)

100% pure biologische arganolie is een veelzijdig product dat je voor gezicht, huid en haar kunt gebruiken. Door de sterke concentratie vitamine E, antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen in Arganolie is het bij uitstek geschikt voor de gevoelige delen van je huid. Zoals onder de huid onder je ogen bijvoorbeeld. Daarom bekijken we in dit artikel hoe je arganolie als oog crème kunt gebruiken en waarom het werkt voor donkere kringen.

Wat is arganolie precies?

Arganolie is een plantaardige olie dat wordt gewonnen uit de noten van de Argania spinosa boom, ook wel kort genoemd ‘argan boom’. Deze boom groeit alleen in Marokko en de olie is daarom best zeldzaam. Overigens wordt arganolie niet alleen gebruikt voor gezicht en haarverzorging. De olie kan namelijk ook gebruikt worden voor culinaire doeleinden. Het winnen van de olie uit de argan noten heeft dan wel een ander proces. Lees in dit artikel meer over het verschil tussen culinaire en cosmetische arganolie.

Arganolie onder je ogen gebruiken

De huid onder je ogen is een stuk gevoeliger dan de rest van je gezicht. Verzorging van deze huid vergt daarom een iets andere formule dan een gangbare gezichtscrème. Misschien heb je weleens gemerkt dat je ogen snel beginnen te tranen als je er gewone crème op aanbrengt.

Arganolie is een 100% natuurlijk product dat zeer mild is voor de gevoelige huid. Het kan helpen je kringen, wallen en rimpels rondom je ogen te verminderen. De olie is diep verzorgend en trekt snel in. Door de hoge concentratie van vitamines en mineralen krijgt je huid direct al het goeds binnen.

Hoe kun je arganolie als oogcrème gebruiken?

Neem een paar druppels arganolie in de palm van je hand. Breng de olie nu aan met een deppende beweging onder je ogen. Verspreid de olie goed. Je huid ziet er nu glanzend uit. Binnen enkele minuten zal het verder intrekken.

Voordat je de arganolie als oog crème aanbrengt is het belangrijk om je gezicht goed te reinigen. Was je gezicht en dep goed droog met een handdoek. Een gereinigd gezicht neemt de olie makkelijker op.

Je kunt de olie onder je ogen zowel ’s ochtends als ’s avonds aanbrengen. Het voordeel van ’s avonds is dat je de olie wat dikker kunt aanbrengen en het tijdens de nacht kan laten intrekken. Je krijgt dan meer het effect van een geconcentreerd oogmasker. Het mooie aan een product als arganolie is dat het geen irritatie veroorzaakt op je huid of ogen. Daarbij is het resultaat, minder kringen en minder rimpels, ook een zeer fijn resultaat.

Waarom het werkt

Naarmate we ouder worden zijn lijntjes en rimpels rond onze ogen meer zichtbaar. De huid maakt minder collageen aan en is droger. Daarom hebben we vanaf een jaar of 30 betere gezichtsverzorging nodig. Als de huid rond de ogen weinig vocht bevat, dan zie je er direct al een stuk vermoeider uit. Daar is dus een simpele oplossing voor: gebruik meer producten met rijke gezichtsverzorgende ingrediënten! Een 100% natuurlijk product is altijd beter, zeker op de lange termijn. Als jij de huid rondom je ogen dagelijks verzorgt met een geconcentreerd product zoals arganolie, dan worden lijntjes minder zichtbaar. Dit zorgt er op haar beurt voor dat je er frisser uitziet! Er ‘moe uitzien’ is namelijk een van de problemen die veel mensen ervaren als ze ouder worden. Dat is vervelend, maar gelukkig zijn er natuurlijk producten die dit kunnen verbeteren. Met een topkwaliteit arganolie ziet onze huid er al snel een stuk beter uit.

100% Biologische olie

Ons Assortiment Arganolie & Voedingssuppplement
Arganolie kopen vanaf:

€ 16,50