Arganisch.nl - Arganolie kopen uit Marokko

De Verschillen tussen Cosmetische en Culinaire Arganolie

Zoals je wellicht hier op Arganisch al hebt gezien, verkopen wij twee soorten arganolie. Een is cosmetische arganolie, de andere is culinaire arganolie. Maar wat zijn de verschillen precies? En waarvoor kun je de olie precies gebruiken? Hieronder leggen we je het piekfijn uit.

Bewuster leven

De afgelopen jaren zijn veel mensen een stuk bewuster geworden wat betreft ze in hun lichaam stoppen, zowel qua voeding als crèmes en shampoos. Dat is ook een van de redenen waarom arganolie zoveel aandacht heeft gekregen. Dit 100% natuurlijke product zit namelijk vol met krachtige vitamines en mineralen die je lichaam goed doen. Hieronder lees je hoe je dit product gebruikt in je eten (culinaire arganolie) en in de badkamer (cosmetische arganolie).

Verschillen tussen cosmetische en culinaire arganolie

Arganolie is afkomstig uit de noten van de Argania Spinosaboom. Deze unieke boom groeit bijna exclusief in het zuidwesten van Marokko. De olie die wordt geperst uit de noten wordt gebruikt voor zowel cosmetische en culinaire olie. Het verschil zit ‘m echter in de productiemethode. De culinaire olie is namelijk geroosterd waar de cosmetische olie koudgeperst is. Doordat de culinaire olie geroosterd is proef je ook een nootachtige smaak als je de olie in maaltijden gebruikt. Ook zie je een subtiel verschil in kleur, de cosmetische arganolie is namelijk lichter van kleur dan de culinaire arganolie.

Zijn de kwaliteiten hetzelfde?

Het verschil tussen cosmetische en culinaire arganolie zit alleen in de productiemethode. Beide versies van de olie bevatten echter alle gezonde bestanddelen zoals Omega’s, Vitamine E en onverzadigde vetzuren. Of je er nou voor kiest om je maaltijden te besprenkelen met wat arganolie of juist de cosmetische versie van het product gebruikt, je krijgt dus sowieso de goede kwaliteiten van de olie binnen.

Manieren om cosmetische arganolie te gebruiken

De cosmetische arganolie is ontzettend veelzijdig. Dit product kan namelijk voor huid, haar, nagels en lippen gebruikt worden. Zeker als huidverzorging behoort arganolie tot de top. Je kan het voor zowel dag als nacht verzorging gebruiken, zeker in de tijden dat je huid er wat droog en moe uitziet. Ook is het geschikt voor zowel een jonge als een ouder wordende huid. Door de rijke ingrediënten zorgt arganolie huidverzorging namelijk voor een sterke boost. Daarnaast kun je er ook een intensief masker van maken, bijvoorbeeld als je veel last hebt van een droge huid.

Daarbij kun je arganolie gebruiken voor je haar. Je kan de olie dagelijks inbrengen in de puntjes van je haar, een haarmasker van arganolie maken, en als stylingsproduct gebruiken na het douchen. In dit uitgebreide artikel over haarverzorging met arganolie lees je er meer over.

Wat zijn de toepassingen voor culinaire arganolie?

Net zoals cosmetische arganolie kun je ook culinaire arganolie op verschillende manieren gebruiken. Door haar geweldige nootachtige smaak is de culinaire olie de perfecte toevoeging aan salades of dips. Ook kun je bijvoorbeeld je avocado toast met wat arganolie besprenkelen. Het is echter niet goed om de olie in de pan te verhitten, dan gaan veel van de voedingsstoffen namelijk verloren. Daarbij wordt de smaak wat bitter.

Overigens wordt culinaire arganolie in Marokko veel gebruikt in zoete gerechten. Iets wat je misschien niet direct zou verwachten van een olie met een nootachtige, hartige smaak. In Marokko wordt het onder andere gebruikt op een zoet pannenkoek gerecht en wordt er zogenoemde ‘Amlou’ pasta van gemaakt met amandelen en honing.

Benut de gezonde kwaliteiten

Om de gezonde eigenschappen van arganolie zo volledig mogelijk te benutten is het belangrijk om 100% pure arganolie te gebruiken. Je wil dit product uiteraard alleen in de hoogste kwaliteit gebruiken. Zowel de cosmetische als de culinaire arganolie van Arganisch zijn van de hoogste kwaliteit, met alle mooie eigenschappen die je lichaam gezonder maken. En dat kun je zien en voelen!

100% Biologische olie

Ons Assortiment Arganolie & Voedingssuppplement
Arganolie kopen vanaf:

€ 16,50