Arganisch.nl - Arganolie kopen uit Marokko

Arganolie als dagcreme gebruiken

Vaak zijn mensen wat huiverig om een olie zoals Arganolie als dagcrème te gebruiken, maar het kan juist je huid die boost geven die het soms nodig heeft. Hieronder lees je hoe je arganolie als dagcrème kunt gebruiken.

Arganolie is vocht inbrengend

Arganolie is zeer fijn qua consistentie en niet zwaar of olieachtig. Daarom dringt het door tot diep in de huid. Het blijft dan ook niet als een olie laag op je huid liggen zoals weleens het geval is met lage kwaliteit gezichtsolies. Doordat de olie zo diep doordringt in de huid helpt het je vochtigheidsgehalte van je huid te verhogen. Een laag vochtigheidsgehalte in de huid is namelijk vaak de boosdoener van een huid die er moe uit ziet. Echter denken mensen vaak dat de huid slechts droog is. Dat is vaak niet het geval. Verder krijgt je gezicht ook een prachtige levendige glans na het gebruiken van arganolie. Zeker als je de olie een paar weken op je gezicht gebruikt zul je de resultaten duidelijk zien.

De olie op je gezicht gebruiken

Je kunt arganolie zowel ’s ochtends als ’s avonds op je gezicht gebruiken. Zorg er wel voor dat je huid goed gereinigd is met een cleanser en bijvoorbeeld een toner. Dat zorgt er namelijk voor dat je huid de olie makkelijker op kan nemen. Breng een paar druppeltjes in je hand en verspreid het vervolgens over je gezicht. Afhankelijk van je huid kun je meer of minder gebruiken. De eerste paar minuten na het aanbrengen zie je een duidelijke olie glans op je gezicht, maar dit trekt daarna heel snel in. Wat overblijft is een levendige, verzorgde huid met een natuurlijke glans.

Waarom arganolie zo goed werkt als gezichtsverzorging

De arganboom heeft niet voor niks de bijnaam ‘boom der schoonheid’ gekregen. De arganolie wordt in Marokko dan ook al vele generaties gebruikt als verzorgingsproduct voor zowel haar als huid. De rijke concentratie van vitamine E en antioxidanten zorgen er dan ook voor dat de olie vele malen krachtiger in effect is dan de gemiddelde gezicht crème die je bij de drogist koopt. Zonder ook maar een enkele chemische toevoeging is het effect op je huid dan ook erg positief. Zeker als je bewust bezig bent met wat je in je lichaam stopt qua voeding en ook crèmes, dan is het overstappen naar een natuurlijke gezichtsolie een fantastisch besluit.

Vitamine E en Antioxidanten

Zowel vitamine E en antioxidanten zijn belangrijke hulpmiddelen bij het jong houden van de huid. Antioxidanten in onze huid verminderen namelijk als we ouder worden, en daarom kan het wel een steuntje in de rug gebruiken. Door het hoge gehalte antioxidanten in arganolie wordt je huid beschermt tegen de schadelijke stoffen die onze huid binnenkomen. Het sterke herstellingsvermogen van arganolie zorgt ervoor dat je huid er langer gezond en levendig uit blijft zien.

100% Biologische olie

Ons Assortiment Arganolie & Voedingssuppplement
Arganolie kopen vanaf:

€ 16,50