Arganisch.nl - Arganolie kopen uit Marokko

Arganolie insmeren na het zonnen

Als je het lekker vindt om te zonnen dan ben je zeker niet de enige. Wanneer het lekker weer is zijn er genoeg mensen die proberen om een bruin tintje te krijgen. Nu is het alleen wel zo dat de zon aardig wat schade kan aanbrengen op de huid.

Om dit te voorkomen is het van cruciaal belang om na het zonnen de huid te behandelen. Een van de middelen die je hiervoor ideaal kunt gebruiken is arganolie. Op wat voor manier kun je arganolie gebruiken? En waarom is arganolie zo goed voor de huid? Om hier achter te komen is het handig om snel verder te lezen. We laten het je in dit artikel namelijk allemaal zien!

Waarom arganolie gebruiken na het zonnen?

Ben je klaar met het zonnen en wil je jouw huid beschermen dan kun je deze insmeren met een bepaald soort after sun. Het is namelijk zo dat je huid na het zonnen moet afkoelen en herstellen. De arganolie biedt je deze mogelijkheid. Dit is aan te merken als een natuurlijk soort after sun. Door de aanwezigheid van omegavetzuren, vitamine E en antioxidanten zal je de schadelijke effecten van de zon teniet kunnen doen. Deze stoffen zorgen er namelijk voor dat de schade van de UV stralen verminderd zal worden en dat je veel minder last zal hebben van vlekken na het zonnen. Ook kan het insmeren met arganolie ervoor zorgen dat het verouderingseffect pas later zijn intrede zal doen. Op die manier kunnen de rimpels in je gezicht minder goed te zien zijn na het zonnen.

Wat zegt de wetenschap?

Arganolie is in staat om de huid te penetreren en te helpen bij het beperken van de schade van de zon. Er zijn talloze wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat Arganolie de proliferatie van melanoomcellen kan verminderen. Dat is geweldig nieuws voor iedereen die veel tijd in de zon heeft doorgebracht. Niemand wil namelijk huidkanker krijgen door teveel te zonnen. Nu arganolie je de kans biedt om het risico op kanker te verminderen is dit iets wat iedereen zou moeten aangrijpen. Hoewel er natuurlijk nog wel wat meer onderzoek nodig zal zijn laat het bestaande onderzoek al wel zien dat arganolie echt een hoop voordelen met zich mee weet te brengen.

Tips voor het gebruik van arganolie

Voor het beste resultaat is het handig om Arganolie aan te brengen op een vochtige huid nadat je in de zon hebt gezeten. Breng de olie vervolgens opnieuw aan voordat je naar bed toe gaat. De vochtigheid van de huid helpt de olie sneller in te zakken. Daar komt bij dat dit ervoor zorgt dat je minder olie nodig hebt om het gebied te bedekken. Op een volledig droge huid is er wat meer arganolie nodig. Belangrijk is om altijd de juiste Arganolie te kiezen, er zitten namelijk grote verschillen tussen de diverse producten. 100% zuivere Arganolie is het meest effectief, wij raden je dus aan om hiervoor te kiezen.

100% Biologische olie

Ons Assortiment Arganolie & Voedingssuppplement
Arganolie kopen vanaf:

€ 16,50