Arganisch.nl - Arganolie kopen uit Marokko

De geur van arganolie

Arganolie is op dit moment mateloos populair. Dit komt voornamelijk door het feit dat de olie verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee weet te brengen. Wat veel mensen merken wanneer ze arganolie gebruiken voor de eerste keer is dat de olie een unieke geur heeft. Deze geur is nootachtig van aard, echter zitten er ook fruitige ondertonen in. Mocht je wat meer te weten willen komen over de geur van arganolie en over de manieren waarop je deze geur tot zijn recht kunt laten komen? Lees dan zeker even verder, in dit artikel komt het namelijk allemaal aan de orde.

Hoe ruikt arganolie eigenlijk?

Iedereen die ooit arganolie heeft geroken weet dat het een olie is met een natuurlijke geur. Deze olie is altijd geel van kleur en relatief helder. Dit komt voornamelijk door het feit dat de olie wordt gefilterd. Natuurlijk geurende arganolie is koud geperst en door een enkelvoudig mechanisch filtratieproces gegaan. Het heeft een beetje de geur van olijfolie, echter zit er een lichte citrusvruchtengeur aan. Sommige mensen omschrijven de natuurlijke Arganolie geur als vrij sterk. Hoewel een natuurlijk ruikende arganolie behoorlijk sterk kan zijn zal het nooit een vieze geur zijn. Dit is dan ook de reden dat zoveel mensen het prettig vinden om arganolie te gebruiken.

Het bewaren van de arganolie – invloed op geur

Het langdurig bewaren van Arganolie heeft invloed op het gehalte aan voedingsstoffen en dus ook op de geur van de olie. Arganolie heeft een zeer hoog vitamine E-gehalte. Vitamine E is een krachtige, natuurlijke antioxidant. Dit betekent dat pure arganolie tot 18 maanden goed zou moeten blijven. Blootstelling aan sterk, direct zonlicht of aan de lucht zal ervoor zorgen dat je olie minder lang goed zal blijven. Dit zal de natuurlijke geur negatief beïnvloeden. Als arganolie onder 10 graden wordt bewaard zal er een witte laag op de olie komen. Dit is een goed teken, want dit is te wijten aan hoge gehaltes aan vetzuren die verdikken in de kou. De olie moet goed worden opgewarmd om dit te verhelpen. Hoewel dit de kwaliteit van de olie niet nadelig beïnvloedt, kan het resulteren in een andere geur. Deze is vaak wat fruitiger dan voorheen.

De geur van arganolie gebruiken

Door de geur is het niet zo raar dat arganolie vaak gebruikt wordt als natuurlijk ingrediënt bij cosmetische producten. Je kunt de arganolie mixen met andere soorten etherische oliën, weet alleen wel dat dit van invloed kan zijn op de geur van de arganolie. Door de aanwezigheid van de zoete natuurlijke ondertonen zal de arganolie ook zonder problemen op het gezicht aan kunnen worden gebracht. Mocht je dus je gezicht willen behandelen met arganolie om veroudering tegen te gaan dan zal dit echt prima kunnen. Ook is arganolie heerlijk om toe te voegen aan een heet bad. Door de hete temperatuur zal de geur van de arganolie zich door de hele badkamer verspreiden.

100% Biologische olie

Ons Assortiment Arganolie & Voedingssuppplement
Arganolie kopen vanaf:

€ 16,50