Arganisch.nl - Arganolie kopen uit Marokko

Haarmasker maken met Arganolie

Soms heeft je haar net wat extra verzorging nodig. Niet je dagelijkse producten of conditioner, maar diep herstel en hydratatie! Bijna iedereen met lang haar heeft weleens een haarmasker gebruikt. De een beter dan de ander. Hier lees je hoe je met arganolie een haarmasker kan maken dat je haar er 100% herboren laat uit zien.

Is een haarmasker nou echt nodig?

Een haarmasker is eigenlijk goed voor elk type haar. Of je krullend, kort, stijl of piekerig haar hebt maakt niet uit. Eens in de zoveel tijd kan je haar namelijk altijd wel een oppeppertje gebruiken. Vuil in de lucht, kou, föhnen, regelmatig je haren kleuren zijn allemaal dingen die ervoor kunnen zorgen dat je haar er soms wat flut uit gaat zien. Extra voeding voor je haar kan er daarom voor zorgen dat er meer leven in komt, en je haar weer glans terugkrijgt. Je kunt haarmaskers natuurlijk ook gewoon kant en klaar in de winkel kopen, maar zelf vind ik het een stuk leuker (en effectiever) om er zelf een te maken.

Haarmasker met arganolie

Doordat arganolie rijk is aan vitamine E en vetzuren zoals linolzuur en oliezuur helpt het om de glans en het leven terug te brengen in je haar. Ook verhoogt Vitamine is E het vochtigheidsgehalte in droog en breekbaar haar. Arganolie wordt al vele eeuwen gebruikt als haar- en huidverzorging in Marokko maar het is slechts sinds enkele tientallen jaren dat ook wij in het westen door hebben gekregen hoe goed deze olie werkt. Hieronder lees je hoe je een voedend haarmasker maakt met arganolie, en hoe je dit masker aanbrengt in je haar.

Ingrediënten

Om een arganolie haarmasker te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 eetlepels kokosolie (gesmolten in de magnetron)
  • 10 druppels arganolie
  • 3 druppeltjes lavendel olie (geen must, maar is lekker voor de geur!)

Ook heb je een haarelastiekje en een kam nodig.

Nadat je de kokosolie hebt gesmolten in de magnetron doe je het in een schaaltje. Voeg nu de druppels arganolie toe aan de gesmolten olie. Druppel daarna nog de lavendelolie erbij, als je dat wil.

Arganolie masker inbrengen

Het handigste is om het masker in te brengen op nat haar. Je kan dit doen na het wassen of ervoor. Gebruik anders een spuit om je haar wat nat te sprayen. Nu je haar vochtig is kun je het masker gaan inbrengen. Breng wat van het masker in de palm van je hand en begin boven in je haar en op je hoofdhuid. Als een bepaald gedeelte van je haar droger is, focus daarop. Bij veel mensen is het vaak de haarpunten. Blijf het masker in je haar inbrengen tot het op is. Zorg er ook altijd even voor dat het masker goed op je hoofdhuid is gekomen. Vaak wordt ook dit gedeelte erg droog en kan het wel wat extra verzorging gebruiken.

Nu het masker in je haar zit kun je het verder verspreiden met een dunne kam. Zo wordt het masker namelijk perfect verspreid over je hele haar. Om het vervolgens verder goed in te laten trekken kun je je haar in een strakke knot boven op je hoofd doen. Als je niet met het masker gaat slapen, dan kun je het gewoon zo een half uur laten intrekken. Wil je er toch mee slapen? Gebruik daarvoor een handdoek of een plastic shower cap als je die hebt.

Masker uitwassen

Nu je het masker een behoorlijke tijd hebt laten inwassen kun je het eruit wassen. Je kan dit doen met shampoo en conditioner. Ook kun je het masker grondig uitspoelen met warm water onder de douche. Het resultaat? Glanzend, gezond en dansend haar! Hoewel je net wat meer van de arganolie gebruikt dan normaal, hoef je een haarmasker zeker niet elke week te gebruiken. Dit masker is echt voor de momenten dat je in de spiegel kijkt en denkt: nu hebben we wat grondigere actie nodig dan normaal!

100% Biologische olie

Ons Assortiment Arganolie & Voedingssuppplement
Arganolie kopen vanaf:

€ 16,50