Arganisch.nl - Arganolie kopen uit Marokko

Hoe gebruik je arganolie in je haar?

Arganolie is een fantastisch product voor je haar. Je kunt het gebruiken als dagelijks verzorgingsproduct of als wondermiddeltje voor droog en beschadigd haar. Hoe je arganolie precies in je haar gebruikt leggen we hieronder uit.

Mooi verzorgd haar

Als je haar er goed uitziet, dan sta je automatisch positiever in je dag! Net zoals onze huid, heeft ook ons haar dagelijkse voeding nodig. De beste manier om ons haar te voeden is met natuurlijke producten. 100% pure arganolie wordt in Marokko al generatie na generatie gebruikt om haar te verzorgen.

De afgelopen jaren heeft de rest van de wereld ook oog op dit product gekregen. Arganolie is nu dan ook synoniem geworden voor goede haarverzorging. Om je haar van alle mooie eigenschappen te laten genieten is het erg belangrijk dat de arganolie 100% puur is.

Waarom arganolie in je haar gebruiken?

Als je haar wel een steuntje in de rug kan gebruiken, dan is arganolie een uitstekend product. Dit product zit namelijk tjokvol met Vitamine E en omega-6, wat helpt om je haar te herstellen en te voeden. Je kan de olie dan ook gewoon dagelijks gebruiken. Hieronder delen we 5 simpele en effectieve manieren om arganolie in je haar te gebruiken.

Dagelijkse haarverzorging

Neem een paar druppeltjes arganolie in de palm van je hand en wrijf dan voorzichtig in de puntjes van je haar. Afhankelijk van hoe fijn je haar is kun je de olie ook hogerop in het haar inbrengen. Je kan arganolie dagelijks gebruiken voor minder pluis en glanzend haar. Ook geeft het een algehele afgemaakte look. Neem een flesje arganolie mee in je tas om je haar een oppepper te geven wanneer nodig!

Haarmasker

Als je haar een wat intensievere verzorging nodig heeft kun je arganolie als masker gebruiken. Ook hiervoor heb je niet veel olie nodig. Neem wat olie in je hand en wrijf het in over je hele haar. Begin in de puntjes en werk dan naar boven toe. Je kan ook wat olie op je hoofdhuid inwrijven. Voor optimaal resultaat laat je de olie ’s nachts intrekken. Was dan ’s ochtends je haar.

Tips:

  • Je kan ook wat 100% pure cosmetische arganolie mixen met een andere olie zoals kokosolie. Doe je haar in een handdoek, laat dit super intensieve masker ’s nachts intrekken.
  • Als je het masker ’s nachts laat intrekken, dan kun je het ’s ochtends tijden het douchen uitwassen. Was je haar met shampoo en conditioner zoals je dar normaal ook doet.
  • Toch liever niet ’s nachts het masker? Je kan het masker ook gewoon 20-30 minuten laten intrekken voordat je het eruit wast.

Hoofdhuid verwennen

Wist je dat de gezondheid van je hoofduid ook een grote invloed heeft op je haar? arganolie is daarom ook een prachtproduct om je hoofdhuid te verwennen. Deze olie bevat namelijk ontstekingremmende stoffen, en ook heeft het antischimmel eigenschappen. Een hoofdhuid behandeling met arganolie is daarom goed als je psoriasis hebt. Ook kun je het gebruiken als je veel last hebt van roos. Veel mensen hebben ook gewoon last van een droge hoofdhuid, wat op haar beurt weer zorgt voor tragere haargroei.

Hoewel niet alle genezende eigenschappen van arganolie bewezen zijn kun je het met een gerust hart uitproberen. Arganolie is namelijk een 100% natuurlijk product, en ook is het erg zachtaardig voor de huid.

Als je een arganolie hoofdhuid behandeling wil uitproberen, dan kun je dat als volgt doen:

  • Neem tussen de 8-10 druppels arganolie in de palm van je hand en verdeel dit vervolgens op je hoofdhuid
  • Om de olie makkelijk aan te brengen maak je een scheiding in je haar. Maak vervolgens een scheiding in je haar op nog 3-5 plekken op je hoofdhuid.
  • Masseer de olie goed in je hoofdhuid met beide handen. Pak je haar beet bij de aanzet en zorg dat de olie goed intrekt.
  • Doe je haar in een handdoek, en slaap met het masker. De volgende dag kun je het masker uitwassen tijdens het douchen.

Haar stijlen

Als je vaak je haar fohnt of stijlt met een stijltang, dan weet je vast dat je haar hier best snel droog van kan worden. Er is een heel makkelijke manier om je haar te beschermen tegen de hitte, en tegelijkertijd te voeden. Dat is namelijk met 100% pure cosmetische arganolie. Breng wat olie in je haar, nat of droog, en stijl je haar zoals je dat normaal doet.

De stappen om je haar stijlen met arganolie zijn als volgt:

  • Breng de arganolie gelijkmatig aan op je haar, maar focus vooral op de puntjes en het midden. Zo verlies je namelijk geen volume.
  • Als je het goed hebt ingebracht kun je aan de gang met je stijltang of fohn. Het resultaat is perfect zachte haarpunten!

100% Biologische olie

Ons Assortiment Arganolie & Voedingssuppplement
Arganolie kopen vanaf:

€ 16,50