Arganisch.nl - Arganolie kopen uit Marokko

Makkelijke Salades met Arganolie

Het is een feitje waar net wat minder mensen bewust van zijn: arganolie kun je ook eten. De culinaire soort in ieder geval. Met een voedingswaarde 3x zo krachtig als olijfolie is het dan ook helemaal zo’n slecht idee nog niet om arganolie als salade dressing te gebruiken. Hieronder lees je de daarom 2 makkelijke salade ideeën met arganolie.

Waarom arganolie in je eten gebruiken?

Culinaire Arganolie bevat 3 keer zoveel omegavetzuren dan olijfolie. Ook bevat het 80% onverzadigde vetzuren. Dit helpt het cholesterolgehalte in je bloed te verkleinen. Daarbij zitten er in arganolie ook veel tocoferolen, sterolen en squaleen. Deze stoffen verbeteren je immuunsysteem en je stofwisseling. Kortom, arganolie is een krachtig goedje dat door rijke voedingswaarde een zeer smakelijke maar ook gezondheid ondersteunende toevoeging is tot je maaltijden. Je kan arganolie echter niet verhitten, het is dus echt bedoeld om een maaltijd af te maken en niet om te gebruiken in de pan.

Linzen salade met arganolie

Linzen zijn rijk aan ijzer, vitamine B, eiwitten en proteïne. Daarom is het een super gezonde toevoeging aan je dagelijkse maaltijden. Je kan zelf kiezen of je rode, bruine of groene linzen gebruikt. Ja, er zijn echt veel kleuren. Mijn persoonlijke favoriet is rode linzen. Als je kan, laat de droge linzen 5-8 uur in water weken. Dan worden ze sneller zacht tijdens het koken, maar het is ook makkelijker te verteren.

Kook de linzen gaar in een pannetje met water en wat zout. Tegelijkertijd bereid je de salade alvast voor. Snijd een halve rode ui zo klein mogelijk en doe hetzelfde met 2 tomaten. Vervolgens rasp je een wortel. Mix alles samen en voeg wat peper, zout en paprikapoeder toe. Als je linzen gaar zijn en wat zijn afgekoeld, voeg je ze toe aan de salade. Alles samen mixen. Als laatste stap voeg je 1 of 2 eetlepels arganolie toe in de kom, samen met de sap van een halve citroen. Test of je nog wat extra zout of specerijen nodig hebt en je maaltijd is klaar.

Ingrediënten:

  • 1 halve rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 kop gekookte linzen
  • 1 geraspte wortel
  • Arganolie
  • Halve citroen Peper, zout en paprika poeder

Tahini salade met zoete aardappel en arganolie

Was de zoete aardappel en snijdt vervolgens in kleine partjes in dezelfde grootte. Leg de zoete aardappel op de bakplaat en besprenkel met wat knoflook poeder, paprika, peper en zout. Je kan wat water druppelen op de zoete aardappels zodat ze tijdens het grillen niet te droog worden.

Nu de zoete aardappel in de oven zit snijd je de halve rode ui en 2 tomaten. Ook rasp je de wortel. Mix ongeveer 3 eetlepels tahini met een halve citroen, 1 eetlepel arganolie en voeg peper en zout toe. Roer totdat je een zacht goedje hebt. Zet aan de kant. Als je zoete aardappels gaar zijn laat je ze even een beetje afkoelen. Mix je dressing in de salade. Leg de zoete aardappels erboven op. Klaar! Een maaltijd met superrijke voedingswaarde. De nootachtige smaak van de arganolie gaat goed samen met de sesam van de tahini en de zoete aardappel.

Overigens kun je ook heerlijke variaties op deze salade maken, bijvoorbeeld door wat baby spinazie, linzen en gedroogde tomaat toe te voegen.

Ingrediënten:

  • Halve rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 wortel
  • 2 grote zoete aardappelen
  • Tahini (sesam pasta)
  • Arganolie
  • 1 citroen
  • Knoflook poeder, peper en zout.

Het is makkelijker (en goedkoper) dan je van tevoren denkt om gezond en lekker eten te koken. Bovendien is het fijn om een product zoals pure culinaire arganolie in de keuken te hebben. Zo maak je gezonde gerechten namelijk nog net even extra gezond.

100% Biologische olie

Ons Assortiment Arganolie & Voedingssuppplement
Arganolie kopen vanaf:

€ 16,50