Arganisch.nl - Arganolie kopen uit Marokko

Wat is arganolie?

Wat is arganolie? – alles wat je moet weten

Nagenoeg iedereen heeft wel eens van arganolie gehoord. Echter houdt het hier vaak wel bij op. Wanneer je aan mensen vraagt waar arganolie vandaan komt of waar het van wordt gemaakt blijft het vaak stil. Zo weten veel mensen bijvoorbeeld niet dat arganolie ontzettend veel voordelen voor de gezondheid met zich mee weet te brengen. Aangezien het toch handig is om te weten wat arganolie is hebben we in dit artikel het nodige voor je op een rijtje gezet. Dankzij de onderstaande informatie weet je precies waarom het bestellen van arganolie dé keuze is om te maken!

Waar komt arganolie eigenlijk vandaan?

Goed, laten we maar eens beginnen bij het begin. Wat is arganolie eigenlijk en waar komt deze vandaan? Deze olie is afkomstig van de Arganboom, hier komt de naam dan ook vandaan. Het bijzondere aan deze boom is dat deze alleen maar te vinden is in het zuidwesten van Marokko. Dit brengt dan ook met zich mee dat arganolie alleen uit deze streek kan komen. wanneer er sprake is van een neppe arganolie dan zal deze op een andere plek geproduceerd worden. In Marokko wordt de olie uitsluitend gebruikt als voedingsmiddel voor het dippen van brood, of op couscous, en voor medicinaal gebruik. Amlou, een dikke bruine pasta met een consistentie die vergelijkbaar is met pindakaas, wordt gebruikt als dip voor op brood. Het wordt geproduceerd door geroosterde amandel- en arganolie te malen met behulp van stenen. Deze worden vervolgens gemengd met honing.

Over de jaren heen is arganolie echt ontzettend populair geworden. Vandaag de dag zijn er steeds meer cosmetische producten die gebruik maken van dit bijzondere ingrediënt. We zien bijvoorbeeld dat deze olie kan helpen om je huid jonger te houden en om acne tegen te gaan. Door de natuurlijke samenstelling is het echt een uitstekend middel om te gebruiken. Geen chemische stoffen, maar een product wat echt uit de natuur komt.

Het productieproces van de olie

Nu je weet wat arganolie is en waar het van wordt gemaakt is het tijd om te kijken naar het productieproces. Tijdens het productieproces van de arganolie worden de noten geperst. Hierbij wordt er goed gelet op de temperatuur, dit is namelijk een belangrijke factor voor de kwaliteit van de arganolie. De arganolie wordt vervolgens verkocht in losse flesjes of toegevoegd aan bepaalde cosmetische producten. Het productieproces moet echt ontzettend nauwkeurig worden gevolgd. Alleen door de juiste balans te houden in de olie is het mogelijk om de gezondheidsvoordelen te krijgen.

Arganolie voor een zachte en jonge huid

Wist je dat het mogelijk is om arganolie te gebruiken om een zachte en jonge huid te krijgen? Er zijn verschillende onderzoeken die hebben aangetoond dat arganolie de huid kan versterken. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door je huid te beschermen tegen schadelijke UV stralen. Wil je arganolie gebruiken voor het ondersteunen van jouw huid dan kan je dit het beste in de ochtend en avond opdoen. De arganolie zal je direct een zachte huid geven. Lijntjes en rimpels zullen vervolgens aanzienlijk minder diep worden. Dit maakt het mogelijk om binnen no time voorzien te zijn van een jeugdige uitstraling.

Arganolie helpt tegen huidproblemen

Mocht je last hebben van huidproblemen zoals bijvoorbeeld eczeem of acne dan is het geen verkeerd om arganolie eens een kans te geven. Deze olie bevat namelijk ontstekingsremmende stoffen. Door middel van deze stoffen zal de acne sneller verdwijnen en kan de jeuk van eczeem afnemen. Ook bij striae is het mogelijk om arganolie te gebruiken. Deze voorziet de huid van de juiste hydratatie en kan ervoor zorgen dat de huid zachter oogt. Dit maakt arganolie voor het verminderen van de symptomen van verschillende soorten huidproblemen, echter is de arganolie niet aan te merken als genezend.

Kies jij voor arganolie?

Door de vele gezondheidsvoordelen die arganolie te bieden heeft en door de unieke smaak is arganolie echt een bijzondere oliesoort om in huis te halen. Of je het nu gebruikt om een Marokkaans gerecht van te maken of dat je er je huid mee wilt onderhouden, het gebruik van arganolie is een van de beste keuzes die je maar kunt maken. Niet voor niets dat er steeds meer mensen zijn die kennis maken met arganolie!

100% Biologische olie

Ons Assortiment Arganolie & Voedingssuppplement
Arganolie kopen vanaf:

€ 16,50